Companii

Copos castiga din canicula: innoptarile la Europa, plus 40%

05.06.2007, 17:03 26

Hotelul Europa din Eforie Nord, parte a lantului hotelier Ana Hotels, controlat de omul de afaceri George Copos, a obtinut venituri cu 40% mai mari in luna mai a acestui an comparativ cu media ultimilor trei ani, ca urmare a temperaturii caniculare. In acelasi timp, gradul de ocupare al hotelului a crescut cu 6% comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, pana la 50%.
Pentru anul acesta, compania previzioneaza o cifra de afaceri de 2,5 mil. euro pentru hotelurile Europa (221 de camere) si Astoria (97 de camere) de pe litoral, ceea ce reprezinta peste 13% din cifra de afaceri estimata pentru unitatile din portofoliul Ana Hotels (excluzand Hilton, care este controlat prin intermediul companiei Athenee Phenix Group). Hotelul Astoria s-a deschis incepand cu 1 iunie.
"Pentru Hotel Europa luna mai a fost mai buna comparativ cu incasarile din aceeasi perioada in 2006, dar s-au putut observa si modificari in structura segmentelor de clienti", a declarat Simona Constantinescu, membru in consiliul de administratie al Ana Hotels.
Constantinescu a explicat ca in timp ce in anii trecuti gradul de ocupare a camerelor era generat de evenimente business (conferinte, congrese, seminarii), anul acesta s-a observat o scadere a ponderii acestora in numarul total al noptilor de cazare. Pe de alta parte, s-a majorat semnificativ numarul de rezervari individuale de leisure, acestea fiind impulsionate de pachetele de tratament la ANA Aslan Health Spa, centrul de infrumusetare si tratament care functioneaza in incinta hotelului.
"Hotelul Europa este deschis tot timpul anului, indiferent de anotimp. Anul acesta, vremea destul de calduroasa din luna aprilie si mai a determinat cresterea rezervarilor de week-end si mai ales pentru ofertele speciale de Paste si 1 Mai", a spus Simona Constantinescu.
Hotelul de patru stele Europa face parte din lantul hotelier Ana Hotels alaturi de hotelurile de cinci stele Athenee Palace Hilton si Crowne Plaza din Bucuresti. Compania mai opereaza pe litoral hotelul Astoria, tot in Eforie Nord si mai detine in Poiana Brasov hotelurile Sport, Bradul si Poiana.
Cele cinci hoteluri din portofoliul Ana Hotels (excluzand Hilton) au realizat in 2006 o cifra de afaceri de 16,9 mil. euro, in crestere cu 11% fata de anul precedent, pentru acest an fiind estimata o cifra de afaceri de 18,4 mil. euro.
Anul 2006 a fost unul destul de modest din puctul de vedere al gradului de ocupare pe litoral, deoarece hotelierii nu au reusit sa depaseasca media de 60% in varful de sezon. Anul acesta in schimb se asteapta cresteri usoare ale gradului de ocupare ca urmare a investitiilor adiacente hotelurilor (cazinouri, spa-uri, parcuri de distractii) si de asemenea usoare cresteri ale cifrelor de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO