Companii

Cris - Tim: fabrica de mezeluri uscate de 2 mil. dolari

08.10.2003, 00:00 154

Compania de produse din carne Cris - Tim a investit doua milioane $ intra€“o fabrica de mezeluri uscate situata la Filipestii de Padure in judetul Prahova, a declarat ieri Radu Timis, directorul general al companiei.
Unitatea este construita pe baza unui proiect de finantare Sapard de doua milioane de dolari si va avea o capacitate de 10 tone de preparate de carne pe zi, ducand la 65 de tone pe zi productia totala a grupului. "Cel mai probabil vom iesi cu noile produse pe piata pe 1 decembrie, urmand sa producem pentru inceput patru tipuri de salam si doua de carnati. Pentru anul viitor vom diversifica cu certitudine gama de produse", spune Cristian Ungureanu, directorul de distributie al Cris-Tim.
Societatea a investit in 2000 peste 6 milioane de Euro intr-o fabrica de mezeluri a carei suprafata este de 3500 metri patrati. "Cris - Tim detine in momentul de fata intre 15-18% din piata mezelurilor din Romania si estimam pentru acest an o cifra de afaceri in crestere cu 10 procente fata de cea de anul trecut, care a atins 50 de milioane de dolari", afirma Ungureanu.
"Intentionam sa investim anul viitor 700.000 de Euro tot din fonduri Sapard pentru o fabrica de lapte prin care sa valorificam productia fermei noastre de la Boldesti, unde avem 100 de vaci din rasa franceza Montbeliarte", a adaugat Timis.
La ferma de la Boldesti, laptele este exploatat de un sistem computerizat, iar ferma este dotata cu o instalatie de sonorizare care asigura un program muzical - in cea mai mare parte muzica clasica - pe parcursul intregii zile, pentru vaci. "Cele mai recente studii in domeniu demonstreaza ca muzica determina o mai buna productivitate a animalelor. Daca o vaca crescuta in mod obisnuit da pana in 20 de litri de lapte pe zi una care mai si asculta muzica poate ajunge pana la 40 de litri pe zi", spune Timis.
La Boldesti, Cris - Tim a preluat acum doi ani un fost IAS care detinea si o balta de peste precum si spatii pentru cresterea pasarilor. "Avem deja 3 milioane de puieti de peste de anul trecut in special crap si de anul viitor vrem sa scoatem pe piata produse din peste. De aceea dorim sa realizam o investitie si pentru achizitonarea unei linii pentru preparate din peste. Tot in acest complex de la Boldesti vom investi in cresterea porcilor, iar pentru pui am crescut deja cateva sute, deocamdata experimental", afirma Ungureanu.
Cris-Tim intentioneaza, de asemenea,  sa obtina certificatul de producator ecologic pentru ferma sa de la Boldesti.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO