Companii

Cu datorii cat cifra de afaceri, producatorul de betoane Indac a cerut insolventa

15.02.2010, 23:12 639

Producatorul de materiale de constructii Indac Investment Group,cu afaceri de peste 36 mil. euro in 2008, controlat de NiculaieImanadoiu, a cerut vineri deschiderea procedurii de insolventa,potrivit anuntului publicat pe site-ul Tribunalului Bucuresti.

La randul ei, compania are deschise numeroase solicitari deintrare in insolventa a unor societati din sectorul constructiilor,valoarea creantelor de incasat nefiind insa cunoscuta.Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pana lainchiderea editiei.

Potrivit ultimelor date de pe site-ul Ministerului de Finante,Indac Investment Group a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de134,7 mil. lei (36,6 mil. euro), valoare dubla fata de anulprecedent. Profitul net a urcat de la 2,2 mil. lei in 2007 la 4,7mil. lei in 2008 (1,3 mil. euro).

Cresterea puternica a afacerilor companiei s-a datorat boom-uluiputernic de peste 35% inregistrat de sectorul constructiilor inRomania in 2008. Pe de alta parte, datoriile totale ale companieis-au majorat in 2008 comparativ cu 2007 cu aproape 48%, la 126,1mil. lei (34,2 mil. euro). In 2008, compania era inregistrata cu unnumar mediu de 314 salariati.

Compania detine cinci statii de beton situate in apropiereaBucurestiului, precum si doua balastiere situate in judetul Ilfov.In plus fata de productia de betoane si agregate, Indac InvestmentGroup furnizeaza si servicii de transport si pompare, asigurateprin propriul parc auto.

Indac Investment Group este inregistrata in Bucuresti si estecontrolata de Nicualie Imanadoiu, care detine 78% din capital,potrivit ultimelor date de la Registrul Comertului.

Compania este unul dintre cei mai importanti jucatori de pepiata de betoane si agregate, piata care in 2009 a inregistratscaderi de pana la 60%.

Pentru acest an, primele estimari arata o stagnare a pietei deprofil pe fondul lipsei de investitii din imobiliare, piata fiindsustinuta doar de lucrarile din infrastructura, o reluare aconsumului este de asteptat abia din 2011.

Pe piata de betoane si agregate mai activeaza companii precumCarpat Beton si Carpat Agregate, membre ale grupului germanHeidelbergCemet, Holcim Romania si Larfarge Romania, membra agrupului francez omonim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO