Companii

Cum se prezintă cel mai important mall programat spre deschidere în a doua jumătate a anului: termină NEPI proiectul din Ploieşti în cinci luni?

Cum se prezintă cel mai important mall programat spre deschidere în a doua jumătate a anului: termină NEPI proiectul din Ploieşti în cinci luni? - Galerie FOTO

Cum se prezintă cel mai important mall programat spre deschidere în a doua jumătate a anului:

Autor: Andrei Cîrchelan

17.06.2012, 18:07 1846

Ploieşti Shopping City, centrul comercial dezvoltat de fondul sud-african de investiţii NEPI şi Carrefour Property la ieşirea din oraş spre Braşov, este la stadiul în care "structura de rezistenţă, acoperişul şi pardoseala sunt aproape gata, iar lucrările la partea de instalaţii sunt în plină desfăşurare".

Asta la cinci luni distanţă de data la care a fost programată inaugurarea proiectului, 15 noiembrie, cel mai important centru comercial de pe piaţa locală a cărui finalizare este anunţată în cea de-a doua jumătate a anului.

La proiect lucrează în prezent aproximativ 300 de muncitori în trei schimburi, dar potrivit dezvoltatorilor numărul acestora "urmează să crească considerabil în perioada imediat următoare".

Pentru a deschide în noiembrie însă, dezvoltatorii trebuia ca în perioada august-septembrie să finalizeze cele mai mari spaţii, astfel ca retailerii să poată începe amenajarea magazinelor.

Centrul comercial va avea o suprafaţă închiriabilă de 55.000 de metri pătraţi şi implică o investiţie de 65 de milioane de euro. Proiectul va avea 2.000 de locuri de parcare, cel mai mare cinematograf din afara Bucureştiului şi o terasă exterioară unde iarna va fi amenajat un patinoar cu o suprafaţă de aproximativ 450 mp.

Gradul de ocupare al mallului este în prezent de 75%, marcând o uşoară creştere de la nivelul de 70% înregistrat la sfârşitul lui martie.

Printre chiriaşii confirmaţi se numără retailerul de modă spaniol Inditex, cu brandurile de modă Zara, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Massimo Dutti şi Oysho. În acelaşi centru comercial vor mai fi deschise şi magazine ale unor companii precum Altex, H&M sau Orsay. Totodată mallul va găzdui şi cel mai mare cinematograf din afara Bucureştiului, cu 12 săli de proiecţie, operate de Cinema City.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO