Companii

Danone isi schimba strategia de vanzari

20.09.2005, 19:06 328

Compania Danone Romania a decis sa-si schimbe strategia de vanzari renuntand la centralizarea stocurilor in Bucuresti in favoarea deschiderii unor depozite regionale.

Primul dintre acestea a fost inaugurat ieri la Cluj-Napoca, oficialii firmei anuntand ca in urmatorii 2-3 ani vor mai fi infiintate astfel de depozite in zona Moldovei si Dobrogei.

Danone a realizat in Romania investitii de peste 30 de milioane de euro in capacitati de productie si distributie moderne. La sfarsitul anului 2004, Danone detinea jumatate din volumul pietei produselor lactate proaspete, cu o cifra de afaceri in crestere cu 39% fata de anul precedent. Compania numara 550 de angajati.

Noul centru regional de distributie se intinde pe o suprafata de 600 de metri patrati si cuprinde echipamente de racire, spatii pentru birouri si o cantina. Din acest punct se vor aproviziona platformele Cluj-Napoca, Oradea, Baia-Mare si Targu-Mures. Potrivit oficialilor companiei, inaugurarea acestui depozit va determina o crestere cu 15% a vanzarilor produselor companiei. Depozitul functioneaza intr-o cladire a societatii Napoca Constructii pe care Danone a inchiriat-o pe o perioada de 5 ani.

"Prin deschiderea depozitului din Cluj-Napoca distributia se va imbunatati prin scurtarea ciclului comanda-livrare, prin rapiditatea si frecventa aprovizionarii. Implicarea tot mai puternica a companiei Danone pe plan local in Transilvania se datoreaza performantei fermelor din aceasta zona, care ocupa primele pozitii in topul calitatii laptelui din intreaga tara. De asemenea, Danone a ales sa contracteze mai mult de jumatate din ambalajele folosite in productie de la furnizori din Transilvania, datorita calitatii produselor si serviciilor oferite de acestia", a declarat Jacques Ponty, noul general manager al Danone Romania.

Potrivit directorului de logistica Danone Romania, Stefan Cucu, centrul regional de distributie reprezinta o schimbare de mentalitate in distributia produselor Danone si a determinat dublarea flotei de camioane in toate zonele din nord-vestul tarii, investitii in spatii refrigerate, birouri si logistica. Oficialul firmei nu a dorit sa precizeze care va fi valoarea totala a investitiilor. La Cluj, Danone va avea 9 angajati care vor opera noua baza de distributie.

Danone Romania face parte din compania franceza cu acelasi nume, unul dintre liderii mondiali ai industriei alimentare, prezent in 120 de tari si cu peste 88.000 de angajati. Danone Romania si-a inceput activitatea de import si distributie in 1996. Trei ani mai tarziu au fost lansate pe piata primele iaurturi produse in Romania: Natural, Delicios si Natural de baut.

"Iaurturile Danone pot fi gasite in peste 20.000 de magazine din Romania, ceea ce reprezinta 80% din magazinele care comercializeaza produse lactate proaspete. 35% din laptele pe care il folosim pentru produsele Danone este achizitionat din Transilvania", a declarat Cucu.

Potrivit acestuia, produsele comercializate de compania Danone pe piata romaneasca sunt fabricate in proportie de 95% pe piata locala. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO