Companii

Dedeman isi majoreaza capitalul cu 6 mil. euro

20.07.2006, 19:23 29

Compania Dedeman din Bacau, care opereaza una dintre cele mai puternice retele de distributie a materialelor de constructii, si-a majorat capitalul social de la 4,1 mil. euro (14,7 milioane de lei) la 9, 7 mil. euro (35 de milioane de lei).
Operatiunea de majorare a capitalului s-a derulat prin incorporarea de rezerve, valoarea majorarii fiind de 5,7 mil. euro (20 de milioane lei).
Aceasta majorare intra in planurile de crestere a credibilitatii firmei in fata institutiilor bancare.
"Cresterea capitalului social a fost facuta din motive de planificare fiscala. Suntem implicati in mai multe proiecte pentru care avem nevoie de creditare. Prin majorarea de capital, dorim sa crestem credibilitatea firmei in fata bancilor", a declarat pentru ZF Dragos Paval, director general si actionar majoritar.
Dedeman a obtinut un credit de 15 mil. euro de la ABN Amro Bank, care urmeaza sa fie utilizat pentru extinderea retelei de magazine si pentru operatiunile curente ale companiei, dupa cum au declarat la inceputul lunii oficialii companiei.
Compania a inregistrat in 2005 o crestere de circa 60% a cifrei de afaceri, pana la 70,5 milioane de euro, si un profit net de 7 milioane.
Oamenii de afaceri Dragos si Adrian Paval, proprietarii Dedeman Bacau, intentioneaza sa extinda lantul de magazine Dedeman, precum si sa construiasca primul showroom Renault Trucks din estul Romaniei.
Reteaua Dedeman se va extinde la Focsani si Targoviste, unde urmeaza a fi construite doua centre comerciale, investitii estimate la 5 milioane de euro fiecare. Dedeman detine si o fabrica de mobila, dar compania bacauana este cunoscuta in principal datorita retelei de magazine de materiale de constructii. Principalii competitori sunt retelele Praktiker si Bricostore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO