Companii

Depozit Electrolux de 3 mil. euro la Satu Mare

18.11.2005, 18:33 193

Compania Electrolux Romania, filiala producatorului suedez de electrocasnice, a finalizat ieri un depozit la Satu Mare, investitia totala cifrandu-se la aproximativ 3 mil. euro.

Potrivit conducerii companiei, constructia, cu o capacitate de stocare de 20.000 de metri cubi, va fi centrul de distributie pentru toate produsele Electrolux vandute in Romania si principalul depozit al fabricii din Satu Mare.

"Construit in mai putin de un an, depozitul are rolul de a fluidiza distributia Electrolux, atat intern, cat si extern, eficientizand acest proces si asigurand livrarea tuturor produselor comercializate sub aceasta marca. Noul depozit face parte din planurile de dezvoltare regionala a companiei, este o urmare fireasca a cresterii capacitatii de productie si a cotei de piata si va avea un rol strategic pentru Electrolux Romania", a declarat Constantin Nedelcu, directorul general al fabricii de la Satu Mare.

El a adaugat ca in primul semestru al acestui an s-au mai facut investitii de peste 3 mil. euro in fabrica din Satu Mare. Volumul total al investitiilor realizate de grupul suedez in Romania se ridica la finele anului trecut la 19 mil. euro.

Producatorul de electrocasnice a obtinut in prima jumatate a anului o cifra de afaceri de 46 mil. euro, in crestere cu 21% fata de aceeasi perioada din anul trecut.

"Volumul nostru de productie creste constant, dar suntem afectati de o serie de factori cum ar fi devalorizarea monedei europene sau cresterea pretului materiilor prime. Suntem insa optimisti ca vom contracara aceste efecte negative in a doua jumatate a anului, cunoscuta sub numele de high season", a precizat Nedelcu.

Electrolux a intrat pe piata romaneasca la sfarsitul lui 1995, prin infiintarea diviziei de vanzari de la Bucuresti.

In decembrie 1997, Electrolux a devenit actionarul principal al societatii Samus SA din Satu Mare, odata cu achizitionarea pachetului de 97% din actiuni.

La inceputul lui 2000, grupul suedez a achizitionat inca o parte din pachetul de actiuni, astfel ca in prezent detine peste 99% din actiunile Samus.

anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO