Companii

DHL investeste 3 mil. euro in extinderea activitatii

22.03.2007, 19:51 13

Compania de curierat expres si logistica DHL Romania si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri consolidata de peste 40 de milioane de euro, in crestere cu peste 30% fata de 2006. Rezultatele pozitive vor veni atat pe fondul cresterii pietei, cat si ca urmare a investitiilor facute de DHL in Romania.
"Anul acesta vom investi circa 3 milioane de euro in dezvoltarea flotei si a retelei nationale. Astfel, pana la sfarsitul anului vizam extinderea retelei nationale prin achizitia a inca 120 de autovehicule si cresterea numarului de puncte de lucru in teritoriu cu aproximativ 20%", a pus Gian Sharp, country manager al DHL International Romania.
In afara de aceasta investitie, compania a achizitionat recent si un avion de transport Boeing 757-200SF, cu o capacitate de 30 de tone, care a inlocuit o aeronava Antonov 12, cu o capacitate de 12 tone.
Bugetul investitional alocat de DHL pentru 2006 s-a situat in jurul valorii de
2 milioane de euro, directiile principale de investitii fiind achizitionarea de autovehicule si echipamente tehnice, dezvoltarea unui terminal destinat serviciilor de transport rutier in regim de grupaj, dar si dezvoltarii retelei proprii de distributie la nivel national.
Rezultatele din primele doua luni ale anului se inscriu in graficul de crestere prevazut de companie, ingregistrandu-se o crestere de 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
In 2006 compania DHL a avut in Romania o cifra de afaceri consolidata de peste 30 de milioane de euro, in crestere cu 26% fata de anul precedent.
DHL are o cota de peste 40% din piata locala de curierat international, potrivit reprezentantilor companiei.
Pe segmentul de curierat international compania concureaza, la nivel local, cu TNT, UPS sau FedEx.
DHL este detinuta de Deutsche Post World Net si activeaza in doua sectoare - logistica si curierat expres. Compania a raportat anul trecut venituri de 60 de miliarde de euro la nivel global, activitatea de curierat contribuind cu 17,2 miliarde euro la aceste rezultate.
Compania transfera in fiecare an 1,5 miliarde colete cu o greutate de 1,8 milioane de tone si controleaza o retea de 6.500 de centre de expediere, 450 de centre de sortare si depozite si opereaza o flota de 400 de aeronave si 78.000 de vehicule.
DHL este prezenta in 220 de tari si furnizeaza servicii catre 120.000 de locatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO