Companii

Divizia low-cost a Lufthansa urmeaza Nokia la Cluj

06.03.2008, 17:42 41

Compania aeriana Germanwings, divizia low-cost a operatorului german Lufthansa, adauga a patra ruta in Romania, operand incepand cu luna mai zboruri pe ruta Cluj - Koln.
Deschiderea unei rute la Cluj este influentata si de deschiderea fabricii Nokia, care a atras si alte companii germane, precum Goldbeck, care realizeaza lucrarile de constructie pentru fabrica din Parcul Industrial Tetarom III din Jucu.
"Goldbeck este interesata sa incheie un contract cu compania Germanwings, pe ruta Koln - Cluj, aceasta companie deruland activitati in Cluj in prezent", a afirmat Andreas Engel, PR Manager Germanwings.
Reprezentantul companiei a adaugat ca se asteapta in acest an la un trafic de 22.000 de pasageri pe aceasta ruta. Totodata, compania ia in calcul si alte zboruri din Cluj, dar cel mai devreme o decizie in acest sens va fi luata in toamna.
"Cel mai probabil anul acesta vom opera in Romania doar cele patru rute deja anuntate, pe care vom transporta peste 120.000 de pasageri. Nu excludem insa nici alte posibilitati, dar majoritatea se vor concretiza in 2009", a adaugat Engel.
Compania aeriana Germanwings a intrat pe piata locala in martie anul trecut, cu ruta Bucuresti - Koln, pe care a transportat anul trecut 26.000 de pasageri. Tot anul trecut si-a anuntat intrarea in Romania si operatorul low-cost Ryanair, completand lista celor deja existenti, Blue Air, Wizz Air, MyAir sau Sky Europe. Din primavara, Germanwings va extinde operatiunile din Romania, prin introducerea a doua noi zboruri din Bucuresti, catre Stuttgart si catre Berlin.
"Pe Berlin avem deja o cerere foare ridicata si nu excludem sa crestem frecventa", a mai spus Engel, care a precizat ca se asteapta la un grad de ocupare de peste 80% in Romania. In prezent, pe Aeroportul International Cluj mai opereaza companii precum Tarom, Malev, Alitalia, Carpatair si Wizz Air. Tot in acest an va opera zboruri de pe aeroportul Cluj si Lufthansa, care va zbura catre M?nchen.
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, a afirmat ca in aceasta primavara vor incepe lucrarile de extindere a pistei Aeroportului International Cluj. In prezent, autoritatile judetene identifica terenurile necesare pentru extinderea pistei pentru a fi realizate exproprieri si schimburi de teren. "60% din terenurile necesare pentru extinderea pistei apartin unor proprietari privati", a afirmat Nicoara. Extinderea pistei va fi finalizata cel mai tarziu la inceputul anului 2010.
Anul trecut, compania Germanwings a inregistrat o cifra de afaceri de 630 de milioane de euro, in crestere cu 12,7% fata de anul anterior, si a atins un numar de 8 milioane de pasageri trasportati la nivel de retea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO