Dr. Oetker a ajuns la 66 mil. € din budinci şi prafuri pentru prăjituri

6 iul 2016 Autor: Mădălina Panaete

Producătorul de aditivi alimentari Dr. Oetker, care deţine o fabrică în judeţul Argeş, a avut anul trecut un profit net de 18,6 milioane de lei (4 mil. euro), în scădere cu 19% faţă de anul precedent, arată datele de pe mfinante.ro.

Acesta este cel mai scăzut profit al producătorului din ultimii cinci ani, în condiţiile în care în perioada 2011-2014 Dr. Oetker a raportat în fiecare an câştiguri de peste 20 de milioane de lei.

Astfel, anul trecut marja profitului net al companiei s-a redus până la 6%, faţă de 10% cât avea în anul 2011 sau 8-9% în ceilalţi ani.

Pe de altă parte, cifra de afaceri a companiei a urcat anul trecut cu 6% faţă de anul precedent, ajungând la 295 de mi­lioane de lei  (66 de mi­lioane de euro).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.07.2016

 
Cuvinte cheie:
Dr. Oetker
, budinci
, prafuri
, prajituri
, retaileri
, producator
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide