Companii

Enache, dispus sa vanda si alte hoteluri prin sale&lease back

Enache, dispus sa vanda si alte hoteluri prin sale&lease back

Radu Enache

23.11.2009, 23:14 30

Omul de afaceri Radu Enache, proprietarul grupului hotelierContinental, cu afaceri de 27 milioane de euro anul trecut, ia incalcul vanzarea de noi unitati hoteliere prin contracte de tipsale&lease back, dupa ce in ultimii doi ani a semnat patruastfel de contracte, in valoare de circa 35 milioane de euro.

"Contractele de tip sale&lease back reprezinta o sursa definantare la care probabil voi mai apela. In planul de finantaremai avem prinse si alte proiecte, dar voi lua o decizie inurmatoarele cinci, sase luni, dupa ce se vor mai linisti lucrurilein piata", a mentionat Radu Enache.

Contractele imobiliare de tip sale & lease back presupunvanzarea unui imobil, pentru ca in baza unui contract de leasing petermen lung vanzatorul sa isi pastreze dreptul de folosire abunului, in schimbul unei chirii. Enache a mai vandut prin contractde tip sale & lease back hotelul de doua stele Hello dinCapitala catre Immorent, divizia de investitii imobiliare agrupului Erste, iar anul trecut a vandut hotelul Ibis dinConstanta, care va fi rascumparat dupa 15 ani.

In 2007 omul de afaceri a mai incheiat doua contracte de tipsale & lease back in valoare de 18,4 mil. euro pentruContinental Arad si Ibis Parlament din Bucuresti.

Raiffeisen Leasing este compania care a lucrat cu Continentalpentru contractele de acum doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels