ZF 24

Modernizarea retelei electrice din Bucuresti in 2010 costa Enel 90 mil. euro

16.03.2010, 18:54 76

Grupul italian Enel, cel mai mare distribuitor privat de energieelectrica de pe piata locala, a anuntat pentru urmatorii 5 aniinvestitii totale de peste 700 mil. euro, destinate in specialmodernizarii retelelor electrice din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu.In acest an, compania va cheltui circa 90 mil. euro doar pentrumodernizarea retelei din Capitala, vechimea instalatiilor depasindin proportie de 80% peste 20 de ani de functionare. mpreuna cutaxele de racordare la retea, platite de consumatori, instalatiicare intra insa in patrimoniul companiei, valoarea investitiilor seridica la aproximativ 150 mil. euro.

"Programul investitional la nivelul Capitalei in acest an seridica la circa 90 de milioane de euro, structurat pe diverseniveluri, in functie de tensiunea retelelor. Astfel 50% vor mergecatre retele de inalta tensiune, 40% catre cele de tensiune medie,iar 10% pentru retelele de joasa tensiune. Se vor inlocui 22 destatii de transformare si peste 500 de posturi de transformare, lao parte dintre acestea lucrarile fiind deja in desfasurare", adeclarat Mircea Patrascoiu, directorul Enel Distributie Muntenia.La finalizarea programului de investitii in 2013, reprezentatiiEnel apreciaza o crestere de 40% a capacitatii de distributie,precum si o reducere cu aproape 50% duratelor medii anuale deintrerupere.

"Pe durata lucrarilor va crestere numarul de intrerupericontrolate, insa din punct de vedere tehnic sunt lucrari care nupot fi realizate fara astfel de interventii. ntreruperile se vorrealiza doar la lucrarile de joasa tensiune, respectiv la reteleledirecte catre consumatori, dar durata medie a intreruperilor inacest caz va fi de circa 30 de minute", a adaugat Patrascoiu.

Lucrarile de modernizare au fost deja demarate in Capitala, insectorul 4, acesta impreuna cu sectorul 5, inregistrand cele maimulte intreruperi la furnizarea de energie electrica.

Enel, potrivit programului de privatizare, are de realizat panala sfarsitul anului 2011 investitii de circa 220 mil. euro."Programul de investitii a demarat cu o intarziere de circa 6 lunide la finalizarea contractului de privatizare in 2008, timp in cares-au pus la punct aspecte organizatorice. Enel isi va respecta insaobligatiile din programul de privatizare in ceea ce privesterealizarea investitiilor pana la sfarsit anului 2011", a declaratClaudio Zito, presedintele Enel Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO