ZF 24

Enel ia un credit de 200 de milioane de euro de la BEI pentru eolienele din România

Enel ia un credit de 200 de milioane de euro de la BEI...

Autor: Roxana Petrescu

03.12.2013, 00:05 71
Italienii de la Enel, cel mai mare distribuitor de energie din România, au semnat un contract de finanţare de 200 de milioane de euro pentru a acoperi parţial investiţiile în anumite parcuri eoliene din Banat şi Dobrogea.
 
 
Enel nu precizează dacă este vorba despre finanţarea unor proiecte viitoare sau despre investiţii deja realizate.
 
Enel este unul dintre cei mai mari investitori în parcuri eoliene din România, având un portofoliu de circa 500 MW, ceea ce înseamnă investiţii de 750 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF luând în considerare un cost de 1,5 milioane de euro pe fiecare megawatt instalat.
 
„Împrumutul pe 15 ani are o perioadă de graţie de până la doi ani şi jumătate, prezintă condiţii economice competitive cu standardele pieţei şi este securizat printr-o garanţie a companiei-mamă emisă, la cererea Enel Green Power S.p.A. („Enel Green Power“), de către Enel S.p.A. Emiterea garanţiei este exceptată de la procedurile cu privire la tranzacţi­ile cu părţi afiliate, adoptate de Enel Green Power, precum o tranzacţie clasică de importanţă majoră în termeni similari pieţei sau termeni şi condiţii standard. Termenii garanţiei sunt cores­pun­ză­tori cu cei oferiţi în general de Enel Green Power băncilor de top pentru împrumuturi cu sumă şi maturitate similare“, au declarat reprezentanţii Enel. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24