Energie

Acţionarii Hidroelectrica au aprobat un consiliu de supraveghere pe patru luni, aşa cum voia statul

Acţionarii Hidroelectrica au aprobat un consiliu de...

Autor: Liviu Popescu

20.04.2017, 00:05 533

Acţionarii Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie din România, au aprobat în şedinţa de ieri un consiliu de administraţie in­teri­mar cu o durată de patru luni, aşa cum a propus statul, acţionar cu 80%, potrivit mai multor surse din piaţă.

La începutul lunii aprilie, Minis­terul Energiei a venit cu şase pro­puneri, printre care se remarcă trei nomina­lizări: vicepreşedintele naţional pentru jocuri de noroc, un fost operator de producţie grafică la televiziune şi un fost realizator de televiziune, oameni care nu au experienţă în energie.

Reprezentanţii Hidroelectrica nu au putut fi contactaţi până la închi­de­rea ediţiei pentru a confirma infor­ma­ţia.

Fondul Proprietatea, acţionar cu 20%, voia un board cu o durată pe patru ani care ar fi putut să numească şi conducerea executivă. Astfel, în ur­ma AGA de ieri, propunerea FP a pi­cat. Fondul a propus-o pe Oana Truţă, care face parte din actualul board şi care va avea un mandat de patru luni. „Acest board interimar nu este abilitat să ia decizii pentru numirea conducerii executive”, spune o sursă. Reticenţa statului de a desemna un board pe patru ani, aşa cum se spe­cifica iniţial în convocator şi cum cerea şi Fondul Proprietatea, ar pu­tea determina faptul că statul in­ten­ţionează să amâne listarea mai ales în contextul repartizării a 90% din profitul companiilor de stat sub for­mă de dividende şi vărsăminte la buget.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro