ZF 24

Remus Borza: Listarea Hidroelectrica poate aduce 1 mld.euro la bugetul statului

Remus Borza: Listarea Hidroelectrica poate aduce 1...

Autor: Roxana Rosu

03.04.2017, 11:53 417

Curtea de Apel a închis oficial la finele săptămânii trecute procedura de insolvenţă a Hidroelectrica, la aproape cinci ani de la deschiderea ei, compania intrând în linie dreapta in procesul de listare, a declarat Remus Borza coordonatorului procesului de reorganizare al Hidroelectrica si practician coordonator al Euro Insol până în ianuarie 2017.

”In conditiile in care guvernul va schimba metodologia de privatizare, vanzarea de catre statul roman a unui pachet de 15% va aduce in trezoreria Ministerului de Finante aproape 1 miliard de euro, suma ce-i va permite guvernului sa se incadreze in tinta de deficit bugetar de 3% , asumată pentru 2017“, a mai spus Borza.

La momentul declanşării insolvenţei, Hidroelectrica avea pierderi cumulate de peste 170 milioane euro in exercitiile financiare 2011–2012, datorii de peste 1,1 miliard euro si o trezorerie neta negativa de 782 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO