Energie

Directorul unei companii spaniole: În România eficienţa energetică este privită ca un lux

Directorul unei companii spaniole: În România...

Autor: Radu Bostan

06.12.2013, 00:00 385

România are un potenţial „foarte mare“ în ceea ce priveşte eficientizarea energetică, însă percepţia generală este că problema ar fi „ceva de lux“, spune Carlos Baste, director la sucursala locală a firmei spaniole Acciona Ingenieria, specializată pe furnizarea de servicii de inginerie şi supervizare de lucrări. Compania are 7 angajaţi în România şi a avut anul trecut afaceri de 2,5 mil. lei. „În România nu există o conştientizare a problemei. Eficienţa energetică pare ceva de lux“, a declarat Baste pentru ZF.

Termenul de „potenţial“ folosit de el sugerează practic nivelul de înapoiere al României la capitolul eficienţă energetică, lucru de altfel susţinut şi de statisticile europene. România are printre cele mai mari grade de intensitate energetică din Europa, economia românească având nevoie de de trei ori mai multă energie pentru a produce aceeaşi unitate de produs intern brut ca Germania, potrivit ultimelor date Eurostat, pe anul 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO