Energie

MOL furnizează indirect circa 3% din energia din România după preluarea unui trader elveţian

MOL furnizează indirect circa 3% din energia din...

Autor: Roxana Petrescu

10.11.2016, 00:05 454

MET Group, un business de 4,4 mld. euro axat pe comerţul cu energie, gaze şi produse pe­troliere, în care un pachet de 40% din acţiuni este controlat de grupul petrolier un­gar MOL prin intermediul unei alte firme, a anunţat finalizarea preluării filialei locale a el­ve­ţienilor de la Repower. Tranzacţia a fost a­nunţată de la începutul lui iulie de ZF, în contex­tul în care Repower a menţionat că vrea să se concentreze pe pieţele-cheie, Italia şi Elveţia.

 
„Suntem foarte încântaţi de încheierea tranzacţiei  şi considerăm că marchează un punct de referinţă în strategia MET Group de expansiune internaţională”, a declarat Benjamin Lakatos, CEO al grupului energetic MET, în spatele căruia se află ungurii de la MOL, după preluarea Repower România, trader care controlează aproape 3% din comerţul cu energie local.
 
Printre cei mai importanţi clienţi ai Repower se numără Mega Image, Nestlé, British American Tobacco sau Athénée Palace Hilton, conform ultimelor informaţii disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO