Energie

Restructurarea în domeniul energetic avansează: Consiliul Concurenţei autorizează înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia. Urmează vânzarea

Înfiinţarea Complexul Energetic Oltenia are undă verde de la Concurenţă

Autor: Roxana Petrescu

23.02.2012, 11:54 918

Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică ce se va realiza prin înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia ca urmare a fuziunii dintre Complexul Energetic Craiova, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni şi SNLO.

Cele trei termocentrale enumerate mai sus sunt cele mai mari din bazinul Olteniei şi valoarea lor de piaţă este de aproximativ un miliard de euro, potrivit Anuarului ZF Cele mai valoroase 100 de companii din România.

Formarea Complexului Energetic Otenia face parte din cel mai nou plan de reorganizare al sistemului energetic românesc, după ce strategia de a crea o companie energetică naţională urmată de planul înfiinţării a doi giganţi energetici au eşuat.

În afară de Complexul Energetic Oltenia, va fi mai formată o structură termo care va reuni minele viabile din CNH cu termocentralele Paroşeni şi Mintia.

Ambele complexuri vor fi scoase la vânzare, potrivit angajamentelor stabilite cu FMI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO