Energie

Visul miliardarului care a revoluţionat industria auto s-a împlinit: Acţionarii Tesla aprobă preluarea SolarCity, în valoare de 2,6 miliarde de dolari

Visul miliardarului care a revoluţionat industria auto...

Autor: Mediafax

18.11.2016, 15:32 6741

O parte din investitori s-au opus achiziţionării firmei de panouri solare, susţind că implică un conflict de interese, având în vedere că Musk este prinicipalul investitor al SolarCity.

Reprezentanţii Tesla au declarat că planul a fost aprobat de 85% din acţionarii care nu sunt afiliaţi cu afacerea din domeniul energiei.

La începutul lunii noiembrie, Elon Musk le-a propus investitorilor că cumpere SolarCity, susţinând că ar putea adăuga un miliard de dolari la veniturile Tesla în 2017. Acesta a argumentat că cele două firme vor evolua în direcţia accelerării tranziţiei mondiale către energia sustenabilă.

De la începutul anului 2016, cotaţiile acţiunilor Tesla au scăzut cu 20%.

În prezent, există îngrijorări în legătură cu eliminarea subvenţiilor guvernamentale pentru vehiculele electrice odată venirea cu administraţiei Donald Trump, subvenţii care le-au permis firmelor să intre în competiţie la nivel de preţ faţă de maşinile diesel şi cele pe benzină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO