Energie

Wizz Air, singura interesată să opereze zboruri spre Londra de pe Aeroportul Sibiu

Wizz Air, singura interesată să opereze zboruri spre...

Autor: Mediafax

03.07.2013, 21:23 519

Compania Wizz Air este singura care a depus o ofertă pentru a opera zboruri către Londra de pe Aeroportul Sibiu, urmând să primească ajutor de stat din partea Consiliului Judeţean (CJ), dacă oferta va fi acceptată, au anunţat, miercuri, reprezentanţii acestei instituţii.

Reprezentanţii CJ Sibiu au deschis, miercuri, la sediul instituţiei, singura ofertă depusă pentru operarea de zboruri spre Londra de pe Aeroportul din Sibiu şi au anunţat că aceasta aparţine companiei Wizz Air.

„Deşi iniţial au existat trei companii care au solicitat docu­mentaţia, noi suntem foarte mulţumiţi că s-a prezentat un singur ofertant şi sperăm să fie câştigător. Comisia lucrează în prezent la analizarea ofertei, iar săptămâna viitoare vom da publicităţii rezultatul evaluării“, a declarat vicepreşedintele CJ Sibiu Ioan Banciu, preşedinte al Comisiei de evaluare a ofertelor.

Potrivit acestuia, primul zbor din Sibiu cu destinaţia Londra va fi operat în sezonul toamnă-iarnă.

Reprezentanţii CJ Sibiu au reamintit că sunt deschise în continuare licitaţiile pentru alte şapte trasee, deschiderea ofertelor urmând a avea loc în 9 iulie pentru destinaţiile Madrid şi Barcelona, în 10 iulie pentru Milano, Veneţia şi Roma şi în 11 iulie pentru Paris şi Dort­mund.

Companiile aeriene care introduc curse spre aceste localităţi pot primi ajutor financiar de stat de la Consiliul Judeţean Sibiu, suma pe care această instituţie o va oferi, în următorii cinci ani, fiind de 2,8 milioane de euro.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 04.07.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO