Companii

Energoconstructia intra in afaceri pe piata imobiliara

02.03.2007, 19:49 113

Energoconstructia Bucuresti, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de constructii, ar putea investi intre 60 si 100 mil. euro intr-un proiect rezidential in sudul Capitalei.
Proiectul, care va fi situat langa Soseaua Giurgiului, se va intinde pe circa 4,5 hectare si va cuprinde intre 750 si 1.100 de apartamente, in functie de aprobarile pe care le va obtine compania de la primarie. Acesta este primul proiect rezidential propriu, firma participand pana in prezent la constructia mai multor cladiri de locuinte, in calitate de constructor.
"Strategia noastra in urma aderarii Romaniei la UE vizeaza adaptarea intr-un timp cat mai scurt la mediul concurential, avand in vedere ca vor intra tot mai multi competitori puternici, capabili sa atraga mai usor resursele de finantare necesare pentru dezvoltarea proiectelor", a declarat pentru ZF Lucian Naidin, directorul general al Energoconstructia. Compania se afla in negocieri cu o banca pentru atragerea finantarii necesare proiectului, iar lucrarile de constructie vor incepe anul acesta, potrivit oficialilor Energoconstructia.
Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 200 mil. lei (56 mil. euro), in crestere cu circa 10% fata de anul precedent. In plus, Energoconstructia are in derulare un proiect de investitii de circa 19 mil. euro, pentru achizitionarea de utilaje de constructii si mijloace de transport, precum si linii tehnologice de fabricare a materialelor de constructii.
Societatea a anuntat anul trecut ca intentioneaza sa-si extinda domeniile de activitate incepand cu 2007, prin contractarea unor proiecte de infrastructura rutiera si dezvoltarea unui complex rezidential propriu. Energoconstructia va continua sa desfasoare activitati pe piata constructiilor din domeniile productiei de energie electrica, lucrari de modernizare a centralelor energetice, refacerea retelelor de canalizare, precum si amenajari si reabilitari de drumuri.
Compania este detinuta de persoane fizice, circa 89,85%, AVAS, in proportie de 8,55% si SIF Muntenia, 1,59%. Energoconstructia SA - Trust Antrepriza Generala a fost infiintata in 1949 si s-a privatizat in perioada 1993-1994 prin MEBO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO