Companii

Eurisko: cresterile vin din apartamente si spatii comerciale

14.02.2005, 00:00 21



PiaTa rezidentiala si spatiile comerciale vor inregistra cele mai mari cresteri in acest an in afacerile companiei imobiliare Eurisko, dupa ce anul trecut cifra de afaceri a ajuns la aproximativ 5 milioane de euro, estimeaza directorul general, Ionut Dumitrescu.



"In 2004, ne-am majorat cifra de afaceri de cateva ori, iar retailul a inregistrat cele mai mari cresteri. Anul acesta, cred ca retailul va detine in continuare o pondere importanta in afacerile noastre, dar vad o crestere mai importanta pe segmentul rezidential. Oricum, nu cred ca vom mai putea atinge ritmul de crestere de anul trecut", a precizat Dumitrescu.



Anul trecut, aproape toate companiile imobiliare prezente pe piata romaneasca au anuntat rezultate record, cresterile fiind aproape duble in mai toate cazurile, fie ca a fost vorba de birouri locale ale unor agentii internationale, precum Colliers International sau de companii locale, precum Euroest, Regatta sau Esop.



Pe langa cresterea generalizata a preturilor si cateva tranzactii de anvergura mai ales pentru imobile de birouri, anul 2004 a marcat si demararea unor investitii importante in proiecte imobiliare in toate segmentele, investitii ce se vor finaliza anul acesta.



Efervescenta de pe piata imobiliara se va mentine si in acest an, apreciaza Dumitrescu, deoarece atat retailerii noi, cat si cei care au intrat deja pe piata romaneasca sunt in continuare in cautare de terenuri.



"Segmentul rezidential va inregistra o crestere importanta in acest an, cel putin in afacerile noastre. Pana acum cele mai multe proiecte rezidentiale au fost cele din segmentul de lux, insa cred ca a sosit momentul si pentru apartamente care sa acopere segmentul mediu, adica apartamente cu unu, doua sau trei dormitoare care sa coste intre 80.000 de euro si 150.000 de euro", a mai spus Dumitrescu.



El crede ca terenurile raman in topul speculatiilor imobiliare, insa daca pana acum toata lumea a castigat din investitiile imobiliare, in urmatorii ani investitorii trebuie sa fie tot mai pregatiti.



"Se vor face in continuare bani pe piata imobiliara, deoarece exista potential. Nu este insa usor sa faci bani pe piata imobiliara si va fi din ce in ce mai greu", a completat Dumitrescu.



La nivelul anului trecut cea mai mare parte din cifra de afaceri a companiei a fost reprezentata, spune Dumitrescu, de Bucuresti.



"Avem insa si o buna reprezentare in provincie, care a contribuit cu 40% la cifra de afaceri. Aceasta nu inseamna ca Bucurestiul a fost epuizat sau a ajuns aproape de potentialul sau maxim. Bucurestiul este foarte mare si are inca potential de crestere, dar clientii se asteapta de la noi sa ii urmam oriunde in tara au nevoie de noi", a mai spus Dumitrescu.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO