Companii

Euromentor contesta licitatia pentru mall-ul din Cluj

20.12.2005, 20:36 11

Reprezentaniii companiei de investitii imobiliare South East Euromentor, care a pierdut licitatia pentru mall-ul din Parcul Est Cluj-Napoca desfasurata saptamana trecuta, au anuntat ca intentioneaza sa investeasca 12 mil. euro intr-un alt complex comercial, tot in Cluj.

Complexul se va intinde pe o suprafata de 12.000 metri patrati si va cuprinde spatii comerciale si restaurante. Pe de alta parte, reprezentantii companiei au afirmat ieri ca vor contesta rezultatul licitatiei pentru construirea primului mall din Cluj-Napoca.

"Avem o serie de suspiciuni care pun multe semne de intrebare privind evaluarea ofertelor. Vom face o contestatie prin care cerem reevaluarea punctelor acordate si daca acest lucru nu se va intampla, ne vom adresa instantelor judecatoresti", a declarat Florin Ciorca, directorul general al South East Euromentor.

Potrivit reprezentantilor investitorilor, "punctul nevralgic" al evaluarii realizate de cei 11 membri ai comisiei de licitatie este oferta financiara. "Noi am oferit o cota de 50% din profitul brut, spre deosebire de Iulius Group, care a oferit 25%. Daca se citea tot planul de afaceri, se observa ca noi estimam un profit anual de 12 mil. euro, din care 6 milioane reveneau Consiliului Judetean Cluj", a explicat Florin Ciorca.

"E dreptul celor de la Euromentor sa conteste daca au argumente. Din punctul de vedere al comisiei si al meu personal nu conteaza cine face mall-ul atata vreme cat il face. Reevaluarea ca urmare a contestatiei o vom face in cateva zile", a spus Ioan Petran, presedintele Comisiei de Licitatiei. Reprezentantii Iulius Group nu au putut fi contactati. Euromentor a fost infiintata in 2002, cu activitati de inginerie si ahritectura. Actionarii companiei sunt Cristina Farcas (50%), fiica fostului prefect de Cluj Alexandru Farcas, si compania americana Mentor Development LLC, membru al Mentro Group, developer international. Euromentor a construit in Ungaria anul trecut un centru logistic in valoare de 37 mil. euro si o cladire de birouri de 25 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO