Companii

Exportul cerealelor din Ucraina aproape i-a dublat cifra de afaceri în 2022 unuia dintre cei mai importanţi traderi de cereale din vestul României, Transilvania Invest, deţinut de familia Gorban: 423,5 mil. lei

Exportul cerealelor din Ucraina aproape i-a dublat cifra...

Autor: Florentina Niţu

13.04.2023, 16:15 7324

Traderul de cereale Transyl­vania Invest, deţinut de familia Gorban, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 423,5 milioane de lei, în creştere cu 75% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor publice. Acest avans a fost susţinut de deschiderea a două coridoare de transport pe calea ferată, la graniţa cu Ucraina, în Halmeu (jud. Satu Mare – n.red.) şi în Dorneşti (jud. Sucea­va – n.red.), pentru a exporta cerealele din ţara vecină, aflată în război.

La mijlocul anului trecut, Sergiu Gorban, CEO-ul companiei afirma că prin cele două puncte de transport au o ca­pacitate de a opera aproxi­mativ 70.000 de tone de cereale pe lună şi îşi propuneau să ajungă la 100.000 de tone, prin crearea unui cori­dor rutier la Halmeu. De ase­menea, compania avea un depozit pen­tru cereale în Ucraina, foarte aproape de graniţa cu România.

Până anul trecut, Transylvania Invest rula anual circa 200.000 de tone de cerea­le, având şi un terminal inter­modal de 80.000 mp în locali­tatea Vladimirescu din judeţul Arad, care pune în mişcare a unui trenuri combo, formate din vagoane conven­ţionale şi containere, ce merg spre vestul Euro­pei sau spre portul Constan­ţa. Cere­ale în containere ajung în ţări precum Germania, Olanda şi Belgia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO