Companii

Fabryo a deschis anul trecut opt magazine în sistem de franciză

Autor: Andreea Mioara Neferu

30.01.2012, 15:23 324

Producătorul de lacuri şi vopsele, deţinut de fondul suedez de investiţii Oresa Ventures, a deschis în 2011 opt magazine de vopsele şi alte materiale de construcţii în franciză, care poartă numele "renovis". Compania este prezentă prin aceste magazine în Bucureşti, Târgu-Mureş, Cluj, Bacău şi Buzău.

Reţeaua funcţionează în regim de magazine de proximitate, oferind produse pentru renovări, redecorare şi reamenajare, francizatul având posibilitatea să aleagă nivelul preţurilor practicate.

"Principalul beneficiu al conceptului de franciză <<renovis>> este acela că investiţia iniţială este integral suportată de Fabryo Corporation", a declarat Aliz Kosza, director general al Fabryo.

Investiţia într-un astfel de magazin, unde se comercializează produse Fabryo, dar şi unelte şi echipamente pentru vopsit, se ridică la 35.000-40.000 de euro, suprafaţa medie fiind de 150-180 de metri pătraţi.

Compania caută în prezent parteneri în Bucureşti, Suceava, Timişoara, Arad, Constanţa, Craiova, Ploieşti, Cluj, Buzău, Bacău, Iaşi, Galaţi, Sibiu şi Piteşti, lansând o platformă online pentru cei care doresc să intre într-un astfel de parteneriat.

Fabryo a avut în 2010 afaceri de 32,4 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO