Companii

Fiat si Alfa Romeo: inca un showroom pentru 10% crestere

16.09.2003, 00:00 20



AutoItalia, importatorul pentru Romania al marcilor Fiat si Alfa Romeo, a deschis saptamana trecuta un show-room de 1,5 milioane euro la Pitesti. Show-room-ul apartine concesionarului pitestean al celor doua marci de automobile AutoPalermo si are o suprafata totala de 400 mp si un service.



A doua etapa, care consta in constructia unui modul specializat de tinichigerie si vopsitorie, va fi finalizata, potrivit oficialilor companiei, in 2004.



"Showroom-ul din Pitesti ne va permite sa realizam vanzari anuale de 200 unitati, iar pana la sfarsitul acestui an vom vinde 40 unitati", a declarat Herbert Stein, presedintele AutoItalia.



AutoPalermo este cel de-al 19-lea concesionar din reteaua AutoItalia, retea ce pana la sfarsitul anului va cuprinde peste 20 de distribuitori autorizati in Romania si Republica Moldova.



AutoItalia estimeaza pentru acest an vanzari de 2.600 de automobile, in crestere cu 10% fata de anul trecut. "Cea mai mare crestere - de peste 30% - o vom inregistra in segmentul autovehiculelor comerciale, acolo unde marca Fiat are o prezenta foarte puternica", sustin oficialii AutoItalia.



Grupul AutoItalia vinde pe piata romaneasca marcile de automobile Fiat, Alfa Romeo, dar si marca de lux Maserati si cea sud-coreeana SsangYong. In plus, de la sfarsitul lunii iulie, AutoItalia a deschis in Bucuresti si primul sau show-room specializat in prezentarea si comercializarea motocicletelor Honda, pentru care estimeaza un obiectiv de vanzari de 50 de motociclete pana la sfarsitul acestui an, pentru 2004 fiind vizata atingerea unui volum de 200 de unitati.



In primele sapte luni ale anului s-au vandut pe piata romaneasca 81 de autovehicule Alfa Romeo, 1.306 autovehicule Fiat, 5 autovehicule Maserati si 16 autovehicule SsangYong.



Grupul AutoItalia include companiile AutoItalia - unic importator Fiat, Alfa Romeo si concesionar Maserati; Interauto - unic importator Ssang Yong; Premium Brands - reprezentant al marcilor Sparco, MS Design, Remus, Foliatec, Eibach si AHB si, mai nou, Inter Motorcycle - importator unic al Honda Motorcycles. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO