Companii

Firmele cu profit mai mic în trimestrul patru ar trebui să închidă situaţiile până în 25 februarie

01.10.2010, 18:16 28

Firmele care înregistrează un profit mai mic în trimestrulpatru, faţă de cel anterior, ar trebui să plătească impozituluitrimestrial şi să închidă exerciţiul financiar până la 25 februariepentru a evita achitarea unei sume mai mari, aferentă trimestruluitrei, informează Mediafax Business.

"Sunt unele firme care au rezultate mai bune pe ultimultrimestru şi pot să facă regularizare mai târziu. Dar dacă ai avutun rezultat mai prost decât în trimestrul trei, atunci ar trebui săte grăbeşti", a declarat avocatul Gabriel Biriş.

Potrivit Codului Fiscal, firmele care aleg să plăteascăimpozitul pe profit aferent trimestrului patru până la data de 25ianuarie vor achita o suma echivalentă impozitului din trimestrulanterior. Aceste firme vor depune vor depune situaţiile financiareanuale pâna la 25 aprilie, când se va face regularizarea şi se vastabili dacă respectivul contribuabil are de plătit sau de primitbani.

Pe de altă parte, firmele care definitivează până la data de 25februarie închiderea exerciţiului financiar vor plăti impozitul peprofit aferent anului fiscal încheiat. Citiţi mai multe pewww.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO