Companii

Fondul de investiţii GED a cumpărat Prestige Tours

Autor: Roxana Pricop

14.04.2011, 23:56 215

Fondul spaniol de investiţii GED a cumpărat pachetul majoritarde acţiuni la agenţia de turism Prestige Tours de la omul deafaceri Mircea Vladu, fondatorul companiei şi cel care va deţinefuncţia de director executiv. Achiziţia a fost făcută prinintermediul agenţiei de turism Happy Tour, controlată despanioli.

Prin această tranzacţie, GED îşi consolidează strategia de acrea cel mai mare grup din sectorul turistic românesc. În urmă cudoar câteva luni, fondul a achiziţionat platforma onlineParavion.ro şi compania de turism corporate şi deluxe - TravelHouse.

Cu afaceri consolidate de 43 mil.euro în 2010, grupul de turismcuprinde toate segmentele de corporate, conferinţe (Happy Tour),vacanţe (Travel House şi reţeaua de agenţii Happy Tour), online(Paravion) şi servicii de tour operator (Prestige Tours).

Grupul Happy Tour e condus de către Javier Garcia del Valle încalitate de vicepreşedinte Executiv şi CEO, iar managementul de topva fi format din Remus Vişan (on­line) şi Mircea Vladu (touroperator).

Prestige Tours a încheiat 2010 cu afaceri nete de 10 mi­lioanede euro şi un profit net de 250.000 euro. Piaţa agen­ţiilor deturism este evaluată la 500 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO