Companii

Fondurile au dezmortit cu 200 mil. euro piata de fuziuni si achizitii

19.11.2009, 19:26 16

Fondurile de investitii private (private equity) au semnattranzactii in valoare de aproape 200 milioane de euro in ultimaluna, aducand un nesperat reviriment pietei locale de fuziuni siachizitii.

Sub impactul crizei financiare, investitiile fondurilor deprivate equity pe piata locala s-au contractat puternic anulacesta.

In ultima luna, insa, trei tranzactii in care au fost implicatefonduri de private equity, printre care achizitia retaileruluiProfi de catre Enterprise Investors si a operatorului de cliniciprivate MedLife de catre un fond administrat de Societe GeneraleAsset Management, au adus investitii directe cumulate de 188 mil.euro.

Achizitia celui mai mare producator de bere AB InBev, prezent sipe piata locala prin marcile Bergenbier si Stella Artois, de catrefondul de private equity CVC in schimbul a 1,5 miliarde euro ainsemnat, indirect, o investitie estimata de 300 milioane de euroin operatiunile locale ale producatorului de bere.

"Chiar daca au existat aceste tranzactii pe final de an, piatade fuziuni si achizitii nu este functionala nici acum. Cu greu credca valoarea pietei va trece de un miliard de euro. Suntem multdeparte de volumele de anul trecut, inca valoarea tranzactiilor afost de 5 miliarde de euro", a comentat Ioana Filipescu, managingdirector la banca de investitii Raiffeisen Investment. Vezi pagina 11

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO