Companii

Fostul vicepresedinte al CrisTim, recrutat de Pepsi Americas

Fostul vicepresedinte al CrisTim, recrutat de Pepsi Americas
08.11.2009, 23:14 200

Gabriel Alexandru, 40 de ani, cel care a condus in ultimii cinciani procesul de reorganizare al producatorului de mezeluri CrisTim,a fost recrutat de Pepsi Americas (imbuteliatorul Pepsi) pe opozitie de director de vanzari.
Din aceasta pozitie, Alexandru ii va raporta direct directoruluigeneral al companiei, americanul Mike Holmes.
Gabriel Alexandru a lucrat in cadrul grupului CrisTim din anul 2004pana in luna mai a acestui an, cand a decis sa paraseascabusinessul producatorului de mezeluri din Capitala pe care ilcoordonase timp de cinci ani din pozitia de vicepresedinte.
Gabriel Alexandru nu a putut fi contactat ieri pentru a comentainformatia.
Reprezentantii Pepsi Americas Romania au confirmat numirea luiGabriel Alexandru. Ei au precizat ca americanul Steve Graham, carea lucrat pana acum pe pozitia de director de vanzari, a ramas incompanie urmand sa se ocupe de strategia comerciala a PepsiAmericas.
Absolvent al Facultatii de Energetica din cadrul UniversitatiiPolitehnice din Bucuresti, Alexandru a lucrat timp de aproximativun an ca asistent universitar inainte de a intra in business. Aurmat apoi un job in cadrul Elvila si altul intr-o companieamericana care avea relatii contractuale cu Sidex Galati. Cea de-adoua experienta, in industrie, l-a impins definitiv in industriabunurilor de larg consum.
S-a angajat in 1997 la filiala locala a producatorului de tigareteBritish American Tobacco, unde a evoluat de pe pozitia de areasales provider pana la trade and marketing director, cu un loc inboard-ul de conducere al companiei.
Pepsi Americas a finalizat anul trecut cu afaceri de 202 mil. eurosi profit net de 36 de milioane de euro, in timp ce businessulconsolidat al CrisTim s-a ridicat in 2008 la 120 de milioane deeuro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO