Companii

Fresenius continua achizitiile, dar vorbeste de competitie serioasa

Fresenius continua achizitiile, dar vorbeste de competitie serioasa
05.05.2010, 23:11 142

Fresenius NephroCare Romania, care opereaza pe piata serviciilorprivate de dializa si care a achizitionat doua centre de profil inDeva si Satu Mare, va continua "shoppingul" pe acest segment depiata, dar estimeaza o "competitie destul de serioasa" pentruoperatorii locali, in conditiile in care exista si firmeinternationale interesate.

"Am depasit momentul in care incepem o alta dezvoltare propriede la zero. In prezent evaluam ceea ce ar fi interesant pentrunoi", a spus Alexandru Ciolan, director general al FreseniusNephroCare Romania.

El nu a dorit sa precizeze bugetul alocat sau centrele avute invedere pentru o eventuala preluare. Potrivit unor estimari ale ZF,cele doua centre cumparate recent de Fresenius au costat peste 6mil. euro amandoua. Ciolan nu a confirmat, dar nici nu a infirmataceasta suma.

"Este un proces normal care s-a intamplat in alte tari", spuneseful NephroCare, referindu-se la achizitiile din aceastapiata.

Evaluarea unui centru de dializa se face avand in vederelocatia, personalul, numarul de pacienti si veniturilegenerate.

Pe piata de dializa activeaza atat statul, cat si firme privateprecum Fresenius, Avitum, International Healthcare Services,Nefromed, Polisano, Renamed si altii. Cumulat firmele privateopereaza 56 de centre dintr-un total de 113.

Fresenius opereaza 12 centre si anul trecut a avut o cifra deafaceri de 102,6 mil. lei (24,4 mil. euro), in crestere cu 64%comparativ cu 2008, si un profit brut de 5,9 mil. lei (1,4 mil.euro). In 2008 compania a avut pierderi. Pentru acest an, Freseniussi-a bugetat un avans de 57% al afacerilor, pe fondulextinderii.

Separat de achizitii, Fresenius si-a bugetat investitii de 10,7mil. lei (2,5 mil. euro) legate de amenajarea clinicilor. Acesteproiecte vor mari numarul angajatilor companiei cu 200 de oameni la750.

Piata de dializa este atractiva pentru companii, deoareceserviciile sunt decontate integral de Casa de Asigurari, iar baniise platesc in termen de 60 de zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO