Companii

Grupul Dollar Financial intră pe piaţa de amanet cu o achiziţie de câteva milioane de euro

Foto Octav Ganea

Autor: Ioan Dornescu

30.05.2013, 09:00 382

Grupul american Dollar Financial Group a preluat Express Credit Amanet, una dintre cele mai mari reţele de amanet din zona Moldovei, printr-o tranzacţie în valoare de mai multe milioane de euro.

Tranzacţia a vizat preluarea integrală a participaţiilor deţinute de proprietarii Express Credit Amanet, Bogdan şi Ioana Gheorghiu, de către o firmă controlată de grupul american de servicii financiare, cu afaceri de aproape 1,1 miliarde de dolari la nivelul anului trecut.

„Tranzacţia a fost una complexă şi a ridicat, pe parcursul derulării negocierilor, anumite probleme speciale, atât comerciale, cât şi juridice, dar care (...) au putut fi acomodate şi rezolvate“, se arată într-un comunicat al Ţuca Zbârcea & Asociaţii, care le-a acordat vânzătorilor asistenţă juridică. Negocierile au durat aproximativ un an, potrivit casei de avocatură, care precizează că valoarea tranzacţiei se cifrează „la mai multe milioane de euro“.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 30.05.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO