Companii

Hotelurile de cinci stele din Bucureşti au 1.500 de locuri în restaurante pentru Revelion

Hotelurile de cinci stele din Bucureşti au 1.500 de...

Autor: Mirabela Tiron

17.11.2013, 09:07 118
Hotelurile de cinci stele din Bucureşti pun la bătaie peste 1.500 de locuri în restaurante şi săli de evenimente pentru petrecerea de Anul Nou. Preţurile pachetelor încep de la  200 de lei de persoană şi ajung până la 930 de lei pentru meniuri cu morun sau ruladă de iepure sălbatic, potrivit datelor de la oficialii hotelurilor JW Marriott, Radisson Blu, InterContinental şi Athénée Palace Hilton. Telefoanele pentru rezervări deja au început să sune.
 
Anul trecut, aproape 100.000 de români şi-au petrecut Revelionul în unităţi turistice din ţară, în creştere cu 30% faţă de anul anterior, şi au cheltuit aproximativ 81 de milioane de lei (18 milioane euro), cu 20% mai mult faţă de anul precedent, potrivit datelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.
 
Dacă după Revelionul de anul trecut hotelierii unităţilor de cinci stele spuneau că nu au rămas cu locuri nevândute, aceleaşi aşteptări le au şi pentru anul acesta.
 
Sărbătorile de iarnă în general şi Revelionul în particular reprezintă pentru proprietarii de hoteluri, dar şi pentru cei de restaurante o gură de aer proaspăt.  Pe­tre­cerea de Revelion va rotunji cu câteva zeci de mii de euro conturile hotelurilor de cinci stele din Capitală, potrivit estimărilor ZF.
 
 
Petreceri tematice şi meniuri rafinate
 
Hotelul de cinci stele JW Marriott din Capitală organizează petrecerea de Revelion, numită „Fête à Porter“ în sălile Grand Ballroom şi Constanţa Ballroom şi restaurantele Cucina şi JW Steakhouse ce totalizează circa 860 de locuri. Dacă anul trecut tariful de persoană era de 890 de lei, anul acesta petrecerea costă 930 de lei de persoană, la care se aplică un discount de 10% dacă rezervarea se face până pe 30 noiembrie.
 
„Avem câteva rezervări si pentru bruch-ul şi cina de Crăciun, dar de obicei cam pe la începutul lui decembrie încep să se facă rezervările. Momentan lumea este mult mai concentrată în a-şi rezerva petrecerea de Revelion şi asta se vede în volumul telefoanelor şi mesajelor pe care le primim zilnic“, potrivit oficialilor hotelului JW Marriott, care au mai precizat că numărul rezervărilor este similar cu cel de anul trecut.  Meniul include preparate precum tartar de vită, morun la grătar sau ruladă de iepure sălbatic, iar printre artiştii invitaţi vor fi Paula Seling, Proconsul sau Cortez. În tarif este inclus bar şi bufet nelimitate.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.11.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO