Companii

Hotelurile lui Copos, incasari de 40 mil. euro

15.01.2009, 18:38 27

Cele sapte hoteluri controlate de omul de afaceri George Copos mizeaza in acest an pe un avans de 1,3% al afacerilor, la 148 milioane de lei, dupa ce in 2008 acestea au inregistrat incasari de 146 milioane de lei (40 mil.euro), compania precizand ca efectele crizei s-au simtit mai ales in Bucuresti.

Datele includ atat hotelurile Athenee Palace Hilton si Crowne Plaza din Bucuresti, clasificate la cinci stele, cat si unitatile Europa si Astoria din Eforie Nord, precum si hotelurile de trei stele Sportul, Bradul si Poiana, din Poiana Brasov.
"Anul trecut, aproape jumatate din incasari au provenit din inchirierea camerelor, in timp ce 43% au fost servicii de restaurant si organizare de evenimente", a declarat Dan Volentir, business development director in cadrul Ana Hotels, firma care are in portofoliu unitatile hoteliere.
In anul 2008, afacerile s-au majorat cu 5%, iar pentru acest an reprezentantii companiei estimeaza o diminuare a cresterii la 1,3%.
Hotelurile Europa si Astoria din Eforie Nord au avut in 2008 incasari de 16 milioane de lei, in timp ce hotelurile din Poiana Brasov (Sportul, Bradul si Poiana) au raportat afaceri de 12,8 milioane de lei. Astfel, cele doua hoteluri de cinci stele din Capitala, Athenee Palace Hilton si Crowne Plaza, au avut afaceri cumulate de circa 117 milioane lei (32 mil. euro).
Hotelurile Ana Hotels au inregistrat anul trecut un total de 101.000 de clienti, din care circa 65% au fost straini.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO