Companii

Immofinanz a finalizat achiziţia Adama. David Flusberg a ieşit şi din management

Immofinanz a finalizat achiziţia Adama. David Flusberg a ieşit şi din management

Autor: Cristi Moga

10.11.2011, 00:00 347

Fondul austriac de investiţii Immofinanz, cel mai mare proprietar de active imobiliare pe piaţa locală, a finalizat tranzacţia prin care cumpără pentru 42 mil. euro 69% din firma de dezvoltare imobiliară Adama, afacere în urma căreia David Flusberg (foto), preşedintele şi fondatorul companiei israeliene, a părăsit inclusiv structura managementului.

"Într-o primă etapă, Clemens Eisinger şi Andreas Holler, doi manageri cu experienţă ai Immofinanz, se vor alătura lui Dvir şi Isaac Cohen-Hoshen (ceilalţi doi fondatori ai Adama - n. red.) în Comitetul de Conducere al Adama Holding. Aşa cum Adama a comunicat deja către Bursa de Valori din Tel Aviv la momentul semnării, David Flusberg a rămas în companie în calitate de preşedinte până la momentul finalizării tranzacţiei, după care se va orienta către afaceri personale", au precizat reprezentanţii Immofinanz.

Flusberg, 36 de ani, a început în 2004 investiţiile pe piaţa imobiliară locală şi a atras apoi Lehman Brothers, Morgan Stanley şi Immoeast printre acţionari. Adama a finalizat pe plan local circa 1.500 de apartamente, în special în cartierul bucureştean Titan, şi deţine terenuri pentru realizarea altor 40 de proiecte cu circa 10.000 de unităţi locative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO