Companii

Impact intră în hora insolvenţei pentru o datorie cât trei apartamente

12.07.2010, 23:43 22

Compania de dezvoltare imobiliară Impact Developer &Contractor, fondată la începutul anilor '90 de omul de afaceri DanIoan Popp, a intrat în insolvenţă la solicitarea firmei deconstrucţii Romconstruct din Ploieşti, care solicită achitarea uneidatorii de 1,3 milioane de lei (308.000 de euro), echivalentul atrei apartamente construite de Impact.
Drept răspuns, reprezentanţii Impact, unul dintre puţiniidezvoltatori care au construit mai mult de 1.000 de locuinţe înRomânia, au organizat o conferinţă de presă pentru a anunţa faptulcă vor contesta decizia Tribunalului Bucureşti. Ei spun că firmaare disponibilităţile financiare pentru a achita această datorie pecare însă nu o recunoaşte.
"Nu cred că vom ajunge la reorganizare şi, chiar dacă acest lucruse întâmplă, valoarea totală a activelor firmei se ridică laaproximativ 480 de milioane de lei, iar totalul datoriilor este dedoar 150 de milioane de lei", a ţinut să precizeze CarmenSăndulescu, director financiar şi acţionar minoritar al Impact.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO