Companii

Importatorul de vinuri Lerida Internaţional a intrat pe piaţa produselor alimentare

Autor: Ioana David

13.06.2013, 19:36 1504

Importatorul de vinuri şi băuturi alcoolice Lerida Internaţional, deţinut de familia Ion Matei, a intrat pe piaţa de produse alimentare destinate dietei prin lansarea produselor nutriaţionistului francez Pierre Dukan.

Lerida îşi propune să acopere toate lanţurile retailului modern (Key Account).Lerida a fost fondată în 1993 de către familia Ion Matei şi are în portofoliu peste 400 de produse printre care cele de la Francis Ford Coppola Winery (SUA), Kendall-Jackson (SUA), Les Grand Chais de France (Franţa), Castello Banfi (Italia), dar şi altele. Businessul Lerida s-a ridicat anul trecut la aproximativ 25 mil. lei (5,6 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza da¬telor fur¬nizate de companie. Lerida aduce anual în România 2,5 -2,8 milioane de sticle de vin.

În urmă cu doi ani, Lerida Internaţional a pierdut cel mai important client din por¬to¬foliul său, Bacardi-Martini, care reprezenta 70% din vânzările companiei. De atunci, firma a recuperat volumele pierdute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO