Companii

Intrarea pe segmentul still drinks cu Granini va dubla ritmul de crestere al Carlsrom

Intrarea pe segmentul still drinks cu Granini va dubla ritmul de crestere al Carlsrom

Click pentru imaginea marita

28.02.2008, 17:38 51

Romanian Breweries Bereprod (URBB) a intrat pe segmentul still drinks cu brandul Granini, dupa investitii de 12 mil. euro intr-o linie de productie. Compania mizeaza in acest an pe dublarea ritmului de majorare a vanzarilor in volum pe piata bauturilor racoritoare pana la 45%, dupa ce in 2007 rata de crestere fata de 2006 a fost de 20%. Anul trecut, Carlsrom Beverage a avut vanzari de aproximativ 15-17 milioane de litri pe piata locala de soft drinks, pe care activeaza cu Orangina si Granini. "Intram pe o felie din piata mult mai mare si mai generoasa, care reprezinta 80% din vanzarile de bauturi racoritoare necarbonatate in Romania", a declarat Catalin Ignat, directorul de marketing al URBB. Noua linie de productie pentru bauturile racoritoare "Granini Racoarea Fructelor", cu o concentratie de fruct de 15%, are o capacitate de imbuteliere de 39.000 de litri pe ora, si a fost pusa in functiune in fabrica URBB de langa Bucuresti, unde compania are si facilitati pentru bere. URBB detine in prezent brandurile de bere Tuborg, Carlsberg si Skol, pe piata romaneasca.
"Ne vom putea extinde productia locala si pentru nectarurile si juice-urile Granini", a spus Shachar Shaine, presedintele URBB si Carlsrom Beverage. Acesta a mai precizat ca va fi luata in considerare si aprovizionarea pietelor din regiune cu bauturile Granini produse in Romania. Intrarea URBB pe piata soft drinks din Romania s-a realizat in anul 2005, cand Carlsrom a lansat bauturile carbonatate Orangina. Un an mai tarziu, Carlsrom a adus pe piata nectarurile si juice-urile Granini, printr-un parteneriat cu compania Eckes-Granini. Segmentul still drinks (continut de fruct sub 25%) a fost tintit pana acum de toti jucatorii importanti, Coca-Cola HBC, Pepsi Americas, European Drinks, Romaqua, Tymbark si Parmalat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO