Companii

Ion Ţiriac încasează 70-80 mil. euro pentru pachetul de 15% din Metro Cash&Carry

Ion Ţiriac încasează 70-80 mil. euro pentru pachetul...

Autor: Cristina Roşca

16.12.2015, 00:07 994

Omul de afaceri Ion Ţiriac a vândut pachetul de 15% pe care în deţinea în cadrul Metro Cash&Carry România pentru 70-80 mil. euro, potrivit estimărilor ZF. Acum, grupul german Metro deţine 100% din acţiunile operaţiunilor locale, potrivit anunţului făcut de compania-mamă a Metro Cash&Carry România.

Ţiriac a deschis porţile comerţului modern în România în 1996 când a adus pe piaţa locală lanţul de magazine Metro Cash&Carry în parteneriat cu compania-mamă din Germania. La aproape 20 de ani de la acel moment, antreprenorul a decis să vândă pachetul de acţiuni în cadrul businessului cu 31 de magazine angro şi cu afaceri de puţin peste 1 mld. euro anul trecut.

WikiZF: Profilul companiei Metro Cash&Carry România

Compania este evaluată în acest an la 454 mil. euro, potrivit anua rului „Cele mai valoroase companii din România“ realizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu casa de investiţii Capital Partners. Astfel, pentru participaţia de 15% în cadrul Metro Cash &Carry, Ion Ţiriac ar încasa 70-80 mil. euro, potrivit estimărilor ZF, pe baza evaluării companiei.

An tre pre norul controla acest pachet de acţiuni prin intermediul companiei Zareba Holdings Limited. Anunţul vânzării vine în contextul în care omul de afaceri a vândut tot în acest an pachetul de ac ţiuni de la UniCredit Bank. Tranzacţia a fost evaluată de piaţă la 1 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO