Companii

Kazahii de la Rompetrol ii vor plati 2 mil. euro lui Shimon Galon pentru birouri in Piata Presei

Kazahii de la Rompetrol ii vor plati 2 mil. euro lui Shimon Galon pentru birouri in Piata Presei

Proiectul City Gate este format din doua turnuri cu cate 18 etaje fiecare, la subsolul carora sa afla o parcare cu o capacitate de peste 1.000 de locuri. Investitia in acest proiect a fost estimata la circa 100 de milioane de euro.

14.01.2010, 23:22 194

Chiriile in cadrul cladirii sunt in jurul valorii de 16euro/metrul patrat lunar, astfel ca Rompetrol va plati aproape 2milioane de euro anual pentru noul sediu, luand in calcul sicosturile de administrare a cladirii.

Proiectul a fost dezvoltat de compania israeliana Globe TradeCenter (GTC), unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piatabirourilor din Capitala, care a mai construit spatii pentru Orangesau BCR.

Rompetrol, care isi va consolida in City Gate activitatea maimultor divizii din Bucuresti, se alatura listei de chiriasi aiproiectului care mai cuprinde nume precum Romtelecom, MillenniumBank, AutoItalia sau Microsoft.

Odata cu semnarea acestui contract, gradul de ocupare alproiectului cu o suprafata inchiriabila de 44.000 de metri patratia crescut la 100%, luand in calcul informatiile anterioarefurnizate de GTC, care indicau un grad de ocupare de 75%.

Reprezentantii Rompetrol nu au co-mentat informatiile pana lainchiderea editiei, in timp ce Shimon Galon, directorul GTC, nu aputut fi contactat.

GTC si-a majorat recent participatia la CityGate

GTC, care a dezvoltat si vandut pentru aproape 150 de milioanede euro cladirile de birouri Europe House si America House dinPiata Victoriei, si-a majorat recent participatia detinuta inproiectul City Gate, platind 9,8 milioane de euro unor investitorieleni pentru 15% din actiunile firmelor dezvoltatoare.

Proiectul City Gate este format din doua turnuri cu cate 18etaje fiecare, la subsolul carora sa afla o parcare cu o capacitatede peste 1.000 de locuri.

Investitia in acest proiect a fost estimata la circa 100 demilioane de euro, in timp ce valoarea de piata a cladirilor este depeste 120 de milioane de euro la ora actuala.

Grupul Rompetrol a semnat inca din 2008 un contract cu firmaImmorent prin care s-au asociat pentru dezvoltarea unui proiectimobiliar de 300 de milioane de euro in zona Baneasa, in care arurma sa fie stabilit si noul sediu al companiei.

Pe fondul crizei din imobiliare, reprezentantii Immorent spuneauinsa anul trecut ca dezvoltarea proiectului situat pe un teren de4,4 hectare va dura cel mai probabil mai mult de 5-6 ani.

Semnal pozitiv pe piata de birouri

Diviziile Rompetrol sunt impartite la ora actuala in mai multecladiri de birouri din Capitala, sediul central al companieiaflandu-se intr-un imobil de pe Calea Victoriei. Tranzactiarealizata de Rompetrol este unul dintre primele semnale pozitivedin piata imobiliara locala, in conditiile in care anul trecutcompaniile au amanat extinderile pe fondul recesiunii economice,astfel ca numarul spatiilor disponibile a crescut la circa 200.000de metri patrati. In urma cu doi ani, Bucurestiul era orasul cucele mai putine spatii disponibile, respectiv un grad de neocuparede circa 1%.

O alta tranzactie semnata recent a fost inchirierea de catreTranselectrica a unui spatiu de 6.700 de metri patrati in cladireaPlatinum Center din zona Pietei Unirii, imobil dezvoltat decompania israeliana Dagesh Group.

Cine vor fi vecinii Rompetrol

  • Romtelecom;
  • Millennium Bank;
  • Microsoft;
  • Knauf;
  • AutoItalia;
  • Hoffman LaRoche.

Alte proiecte GTC in Romania

  • A dezvoltat cladirea Europe House din Piata Victoriei, sediulOrange, cladire vanduta in 2003 pentru circa 30 mil. dolari catreaustriecii de la Europolis;
  • A realizat imobilul America House din imediata vecinatate aTurnului BRD care a fost pentru mult timp cea mai scumpa cladire debirouri din oras, vanduta pentru 120 de milioane de eurofrancezilor de la Ixis;
  • Are in curs de dezvoltare ansamblul rezidential Rose Garden dinColentina, unde a realizat circa 800 de locuinte;
  • A finalizat prima etapa a proiectului de apartamente FeliCitydin Baneasa si detine un teren in Pipera pe care intentioneaza sadezvolte un alt proiect - Rose Garden;
  • Controleaza trei centre comerciale sub brandul Galleria - inBuzau, Suceava si Piatra- Neamt - in care a investit aproximativ 70de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO