Companii

La Distrigaz Sud se da din nou startul la plecari voluntare

21.09.2009, 17:08 45

GDF SUEZ Energy Romania, fostul Distrigaz Sud, va reluaprogramele de plecari voluntare anul acesta, potrivit unor sursedin piata, dupa ce prin intermediul unei masuri similare, aplicataanul trecut, peste 1.600 de angajati ai companiei au acceptat saplece intr-o singura luna, cat a durat proiectul.

La acea vreme, platile compensatorii pentru plecarearespectivilor angajati s-au ridicat la aproximativ 17 milioane deeuro. Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pana lainchiderea editiei pentru detalii suplimentare.

La sfarsitul anului trecut, compania avea circa 6.100 deangajati, atat pe partea de distributie a gazelor naturale, cat sipe segmentul de comercializare a gazelor. La momentul privatizarii,in 2005, francezii de la Gaz de France preluau o companie care aveacirca 11.000 de angajati.

Ulterior privatizarii, compania a fost impartita in douaentitati astfel incat sa fie respectate normele europene privindsepararea activitatii de furnizare a gazelor naturale de cea dedistributie. Astfel au fost infiintate Distrigaz Sud Retele, careconcentreaza cei mai multi angajati specializati in activitatilelegate de intretinerea sau extinderea retelelor de gaze, si GDFSUEZ Energy Romania, specializata in comercializarea de gazenaturale.

Fosta Distrigaz Sud nu este singura companie de profil careaplica programe de reducere a numarului de angajati. E.ON Romania arenuntat de la inceputul acestui an la circa 1.000 de angajati, fieprin plecari voluntare, fie prin pensionari anticipate sau normale.In prezent, E.ON Romania mai are in structurile sale circa 8.400 deangajati, iar in 2012 numarul acestora va ajunge la 6.500.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO