Companii

Liderul pietei farmaceutice este cu ochii pe achizitii

23.02.2010, 23:09 32

Sanofi-Aventis, liderul pietei farmaceutice locala, cu vanzaride aproape 200 mil. euro anul trecut, este interesat de achizitiide produse sau de producatori locali, ca parte a strategieiglobale.

"Nu mai sunt oportunitatile de acum zece ani cand nimic nu eraprivatizat, si nu cautam sa ne dublam vanzarile printr-o achizitie,dar nu suntem nici impotriva", a spus Dan Ivan, country head alSanofi-Aventis intr-un interviu acordat ZF. El afirma ca grupul arein vedere si parteneriate pentru a umple capacitatea libera depeste 30% de la fosta fabrica Sicomed pe care o detin inCapitala.

Sanofi-Aventis nu are nicio anumita limita de buget in ceea cepriveste achizitiile si sunt "deschisi la orice propunere".Intrebat daca o posibila achizitie ar viza si zona de distributie,Ivan a afirmat ca "nu este ceea ce stim sa facem". Anul trecut,grupul a finalizat 33 de fuziuni si achizitii la nivel global,inclusiv cea a producatorului ceh Zentiva, care detinea in Romaniafosta fabrica Sicomed. Pe piata locala ultima tranzactie care avizat producatori locali a fost achizitia de catre LaborMed a unuiportofoliu de produse Ozone (analgezice, vitamine etc.) intr-otranzactie estimata de ZF la circa 20 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO