Companii

Lidl va deschide săptămâna viitoare un nou magazin la Târgu Mureş

Lidl va deschide săptămâna viitoare un nou magazin la...

Autor: Ana Maria Petcana

12.06.2013, 16:12 2267

Lidl va deschide săptămâna viitoare un nou magazin la Târgu Mureş, al 160-lea al reţelei din România, a declarat miercuri Georgiana Tugearu directorul de PR al companiei, care precizează că retailerul încearcă să menţină ritmul de deschideri de la an la an, situat la peste 25 de unităţi.

"Încercăm să menţinem ritmul de deschideri. Săptămâna viitoare vom deschide un nou magazin la Târgu Mureş, al doilea din acest oraş, (...) Mai avem în plan şi alte magazine în ţară şi în Bucureşti. Avem cel puţin un magazin în fiecare judeţ", a adăugat Tugearu, fără a da detalii despre numărul deschiderilor programate pentru restul anului.

Anul trecut, compania a deschis 26 de magazine.

Joi, retailerul german va deschide un nou magazin în Bucureşti, pe strada Valea Cascadelor, al 13-lea din Capitală. Noua unitate are 1.286 metri pătraţi, 80 de locuri de parcare şi 30 de angajaţi.

De la începutul anului, Lidl a deschis magazine în Galaţi, Constanţa şi Piatra Neamţ.

Lidl a intrat pe piata locala în 2010, când a preluat, de la grupul Tengelmann, reţeaua de magazine de discount Plus.

Circa 80% dintre produsele comercializate în magazinele Lidl sunt mărci proprii, o parte fiind fabricate în România.

Potrivit reprezentantului companiei, Lidl exportă o serie de mărci proprii fabricate în România, arătând că în magazinele din Spania se organizează "Săptămâna românească".

Compania are în prezent mai mult de 3.000 de angajaţi în reţeaua de magazine, centrele regionale de distribuţie şi în sediul central.

Lidl este prezent pe piaţa românească cu trei dimensiuni de magazine, cu o suprafaţă de vânzare ce variază de la 800 metri pătraţi la 1.286 metri pătraţi.

Retailerul are activităţi în peste 20 de ţări europene, cu mai mult de 100 de centre logistice şi circa 9.000 de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO