Companii

Mallul Plaza isi schimba o parte din magazine

Mallul Plaza isi schimba o parte din magazine
10.11.2009, 23:19 28

Mallul Plaza Romania, detinut de grupul Anchor, al doilea centrucomercial modern deschis in Bucuresti se afla la prima reorganizareimportanta a mix-ului de chiriasi de la deschiderea din 2004, celputin zece spatii aflandu-se in prezent in curs de reamenajare.

Coincidenta sau nu, renegocierea contractelor are loc exact inperioada in care cel mai mare mall din Romania, AFI PalaceCotroceni, s-a lansat in vestul Capitalei ca unul dintre cele maimari pariuri pe segmentul de fashion si entertainment, intr-o zonain care locuieste aproape jumatate de milion de bucuresteni.

Cele mai mari relocari, din punct de vedere al spatiului suntcele ale Leonardo si Tina R, potrivit estimarilor ZF, ambelecompanii renuntand la o pozitie centrala la parter pentru douamagazine, Leonardo ajungand la etajul doi, chiria negociata fiindcel mai probabil mai mica, iar Tina R preferand o alta pozitie peacelasi palier. Leonardo, cel mai mare retailer de incaltaminte,aflat in insolventa, a anuntat anterior ca a negociat cumajoritatea mallurilor o scadere medie a chiriei de 25%.

"Este normala o asemenea schimbare, relocari masive avand loc lafiecare cinci ani cand expira o mare parte din contracte. Inprezent, tendinta este de a inlocui marcile autohtone cu celeinternationale noi, cerute de piata", a declarat pentru ZF RaduTanasescu, COO al companiei Anchor Grup.

Branduri ca Body Shop si Stefanel nu si-au mai prelungitcontractul, iar Castro, care era adus de Solmar, care detine siMango este in lichidare de stoc si urmeaza sa se retraga pana lasfarsitul anului definitiv din Romania. Veniturile anuale dininchirierea mallului Plaza Romania se ridica la circa 18 mil. euro,potrivit unor estimari ZF care iau in calcul o chirie medie lunarade 30-35 de euro/mp, in conditiile in care suprafata inchiriabila aproiectului este de 47.000 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO