Companii

Musat & Asociatii a facturat onorarii de 15,7 mil. euro

Musat & Asociatii a facturat onorarii de 15,7 mil. euro

Gheorghe Musat, senior partner si fondator al casei de avocatura Musat & Asociatii

10.03.2008, 20:07 269

Casa de avocatura Musat & Asociatii, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de profil, a facturat in 2007 onorarii de 15,7 mil. euro, incasarile ridicandu-se la 12,8 mil. euro, sume care includ TVA, au anuntat reprezentantii companiei, care estimeaza ca primele zece firme din piata au inregistrat venituri cumulate de peste 80 mil. euro.
Sumele fara TVA ale Musat & Asociatii se ridica la 14,3 mil. euro, in ceea ce priveste onorariile facturate, in timp ce incasarile au fost de 11,6 mil. euro, au precizat reprezentantii companiei.
"Pana acum, dupa cum am vazut in mass-media, rezultatele financiare au fost raportate diferit de catre fiecare casa de avocatura in parte, intr-o maniera nu tocmai transparenta: veniturile anuntate au fost uneori mult mai mari fata de veniturile reale sau au inclus sume fara legatura directa cu activitatea avocatiala propriu-zisa", apreciaza Catalin Baiculescu, comanaging partner al firmei. "Pentru a reda cat mai corect rezultatele financiare ale societatii noastre de avocati, nu am inclus sub nicio forma in cifrele evocate veniturile obtinute de celelalte societati din grup: Musat & Asociatii Casa de insolventa SPRL si Musat & Asociatii Intellectual Property sau veniturile firmelor/cabinetelor de avocati cu care avem parteneriate in teritoriu", a adaugat avocatul.
Profitul firmei s-a ridicat la 7 mil. euro, onorariile fiind obtinute in proportie de peste 99% de la clienti privati, potrivit reprezentantilor firmei.
Potrivit reprezentantilor Musat & Asociatii, primele cinci firme din piata de avocatura au inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de peste 10 mil. euro fiecare, in timp ce veniturile urmatoarelor cinci case de avocatura au fost cuprinse intre 5 si 7,7 mil. euro.
Astfel, cu venituri cumulate de cel putin 80 de milioane de euro, cresterea medie a primilor zece jucatori din piata de profil a depasit 30%, in conditiile in care in 2006 primele zece firme au inregistrat venituri de circa 60 mil. euro, potrivit unei analize a ZF.
"Pentru intreaga piata avocatiala anul 2008 va fi de asemenea un an de crestere, stimulat de intrarile asteptate ale marilor corporatii internationale si ale marilor fonduri de investitii in Romania, dar si de consolidarea pozitiilor principalelor case de avocatura. Va fi anul in care un grup de 3-4 case de avocati se vor detasa de restul competitorilor, instalandu-se decisiv in topul avocaturii de business din Romania", apreciaza Gheorghe Musat, senior partner si fondator al firmei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO