Companii

Nokia incepe luni productia la Jucu

08.02.2008, 19:05 21

Concernul finlandez Nokia a anuntat ca va demara productia la prima linie de asamblare de telefoane mobile din cadrul fabricii din Romania, luni, 11 februarie.
"Intentia noastra este de a marca acest moment important in cadrul desfasurarii operatiunilor, moment ce precede deschiderea oficiala a fabricii, care va avea loc in cursul acestui an", a declarat John Guerry, managerul Nokia Romania. Compania va demara activitatea primei linii de asamblare cu 200 de angajati pe linia de productie. Pana la sfarsitul anului 2008, Nokia Romania va avea 1.200 de angajati pe linia de productie si 100 in functii manageriale.
Compania va demara productia cu un singur schimb de lucru, urmand ca din luna martie sa treaca la doua schimburi. De altfel, sistemul de lucru in ture este una dintre problemele legislative pe care le intampina managementul Nokia. Managerul fabricii de la Jucu i-a solicitat recent ministrului muncii Paul Pacuraru imbunatatirea legislatiei prin reducerea numarului de ture. "Nokia este interesata sa lucreze cu un numar mai mic de ture pe zi, cu doua ture, iar legislatia actuala prevede trei ture", a declarat ministrul. Nokia a solicitat aceasta modificare deoarece exista probleme cu transferul muncitorilor la fabrica din Jucu, naveta catre locatie fiind mai dificila, compania finlandeza dorind sa functioneze doar in doua schimburi.
Salariile oferite pentru personalul din productie se ridica la 800 de lei brut, la care se adauga bonuri de masa si acordarea unei mese de pranz in cadrul fabricii. Compania recruteaza in continuare operatori pentru productie. Modelele de telefoane produse la fabrica din Jucu, care va demara productia in serie saptamana viitoare, vor avea ca destinatie pietele din EMEA, inclusiv Romania, potrivit oficialilor Nokia.
Compania opereaza in Romania prin intermediul a doua divizii operationale, viitoarea fabrica de la Jucu si unitatea de cercetare din cadrul Enterprise Solutions. Concernul finlandez va investi, in total, 60 mil. euro, in constructia fabricii din parcul Nokia Village. Investitiile totale care se vor realiza in parcul Nokia Village se vor ridica la peste 200 de milioane de euro. Pana acum, au fost anuntati primii patru furnizori de servicii care vor opera in Jucu, care au anuntat investitii totale de circa 60 de mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO