Companii

O discuţie cu managerul care a făcut elefantul să danseze

Yorgos Ioannidis

Yorgos Ioannidis

15.06.2010, 23:34 46

Cand a venit la cârma Romtelecom, în urmă cu trei ani, YorgosIoannidis avea un singur plan: "să facă elefantul să danseze". Deatunci, cel mai mare operator de telefonie fixă, cablu şi interneta ajuns la afaceri de peste 800 de milioane de euro anual şi atraversat în paşi de dans mai multe schimbări strategiceimportante.

Yorgos Ioannidis, omul de la cârma Romtelecom, va povesti pentruprima dată în public despre cariera din domeniultelecomunicaţiilor, despre piaţa locală de telecom şi impactulcrizei, precum şi despre strategia companiei în acest context. Ceamai recentă decizie a lui Ioannidis, anunţată chiar săptămânatrecută, a fost introducerea unui nou plan tarifar pentru clienţiiRomtelecom şi Cosmote, care pot vorbi de pe fix pe mobil şi inversla tarifele din reţea, diminuându-şi factura chiar şi cu 30%.Ioannidis are o experienţă de 35 de ani în domeniultelecomunicaţiilor, în care este inclusă şi perioada din ultimiipeste trei ani de când a venit la conducerea Romtelecom, preluândpoziţia de director general deţinută anterior de americanul JamesHubley. Cariera în telecom şi-a început-o în 1975 chiar în cadruloperatorului OTE, unde a activat ca inginer de telecomunicaţii şi aevoluat apoi în diferite poziţii din cadrul mai multor departamenteale companiei. În prima parte a anilor '90 s-a mutat la filiala dinGrecia a Vodafone, ca manager de inginerie a comutaţiei şisoftware, iar spre finalul deceniului a preluat aceeaşi poziţie încadrul Cosmote. Ioannidis a fost apoi timp de patru ani directorulgeneral al OTENET, plasând compania pe primul loc în piaţagrecească de servicii de internet, cu o cotă de 55% în segmentulserviciilor în bandă largă, iar din 2004 a fost numit directorexecutiv tehnic pentru întreg grupul OTE, perioadă în care a fostîn componenţa echipei care a lansat Cosmote pe piaţa de telefoniemobilă din Grecia, dezvoltând reţeaua în doar cinci luni, un timprecord la acea vreme în Europa.

Discuţia lui Yorgos Ioannidis cu publicul va avea loc marţi, 29iunie, cu ocazia evenimentului organizat de revista BusinessMagazin "MEET THE CEO", gândit ca o oportunitate pentru un publicrestrâns de a avea acces la o discuţie liberă cu membri importanţiai comunităţii de business din România.

Evenimentul va cuprinde două etape: o prezentare susţinută deşeful Romtelecom, în care acesta va împărtăşi sfaturi, idei şiexperienţe semnificative din cariera sa, urmată de o sesiune deîntrebări şi răspunsuri. Astfel, auditoriul va avea ocazia săadreseze întrebări şi să discute, împreună cu Ioannidis, despreviitorul telecomunicaţiilor din România, despre strategiileadoptate pe o piaţă din ce în ce mai saturată, dar şi despreimpactul crizei asupra economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO