Companii

O firmă germană va investi 6,6 mil. euro într-o centrală de biogaz la Satu Mare

O firmă germană va investi 6,6 mil. euro într-o centrală de biogaz la Satu Mare

Autor: Marius Oncu

01.08.2012, 00:00 942

Compania germană Biogas Nord va construi pentru un grup de investitori o centrală pe biogaz cu o putere de 3 MW în judeţul Satu Mare, valoarea contractului fiind de 6,6 milioane de euro. Centrala urmează să fie dată în folosinţă la sfârşitul acestui an sau la la începutul anului următor, potrivit reprezentanţilor Biogas. Compania germană a decis să investească în proiect şi va primi o participaţie de 30% în vehiculul special înfiinţat pentru dezvoltarea proiectului.

"Intenţionăm să ne extindem activităţile de marketing şi vânzări în România pe termen mediu şi lung", a declarat Răzvan Serachitopol, country manager pentru România al Biogas Nord. Compania germană este specializată în centrale pe biogaz predate la cheie. Înfiinţată în 2000, Biogas a construit până în prezent peste 350 de astfel de unităţi în ţări precum Germania, Belgia, Cehia, Olanda, România, SUA, Italia, Cuba sau Letonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO