Companii

Operaţiunile locale ale Deutsche Telekom vor fi supervizate de fostul şef din Cehia

Operaţiunile locale ale Deutsche Telekom vor fi supervizate de fostul şef din Cehia

Roland Mahler a fost timp de zece ani directorul executiv al diviziei de telefonie mobilă a Deutsche Telekom din Cehia

Autor: Adrian Seceleanu

20.03.2011, 23:46 64

Operaţiunile Deutsche Telekom în ţări ca România, în care grupulgerman este prezent prin intermediul grupului elen OTE, vor ficoordonate de Roland Mahler, care a fost timp de zece anidirectorul executiv al diviziei de telefonie mobilă a DeutscheTelekom din Cehia.

Mahler îl înlocuieşte temporar pe Guido Kerkhoff, managerul carerăspundea din anul 2009 de operaţiunile celui mai mare grupeuropean de comunicaţii pe pieţele din Europa Centrală şi de Est şicare şi-a dat în mod neaşteptat demisia luna trecută, cu trei aniînainte de încheierea mandatului.

În vârstă de 62 de ani, Mahler este un "veteran" în cadrul DeutscheTele­kom, grup pentru care lu­crea­ză din anul 1990. Anterior, el aocupat diferite poziţii la Poşta germană şi la Mi­nis­terul Federalpentru Poştă şi Tele­co­m­u­nicaţii. La Deutsche Tele­kom, Mahler asupervizat iniţial ser­viciile de radiote­le­fonie. În 1993 adevenit director de marketing al T-Mobile, iar din 1998 a fostvicepreşedinte pentru strategie, poziţie din care a răspuns dereţelele 3G. În perioada 2000 - 2010 a fost CEO al T-Mobile Cehia,iar din ianuarie 2011 era preşedinte al boardului de la T-MobileCehia.

Odată cu preluarea, intermară, a atribuţiilor lui Guido Kerkhoff,Roland Mahler a devenit membru şi în boardul grupului elen OTE,acţionarul majoritar al companiilor locale Romtelecom, Cosmote,Germanos şi Zapp, un business de peste 1 mld. euro pe an.

Mahler preia această funcţie într-un moment în care DeutscheTelekom trebuie să ia o decizie-cheie în ceea ce priveşteimplicarea sa pe piaţa din România.

Deutsche Telekom şi grupul elen OTE ar trebui să transmită în maipuţin de două săptămâni guvernului de la Bucureşti dacă au în plansă achiziţioneze pachetul de 46% din acţiuni pe care statul românîl mai deţine la Romte­lecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO