Companii

Orange şi Vodafone pierd contul telecom al BCR. Contract de 10 mil. euro pentru câştigătorii Cosmote şi Romtelecom

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

10.05.2011, 23:49 2013

Cosmote şi Romtelecom, companii controlate de grupul elen OTE,vor furniza în următorii trei ani servicii de comunicaţii fixe şimobile pentru BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă - controlată deaustriecii de la Erste Group.

Contractul cu BCR - unul dintre cele mai mari conturi de pepiaţa telecom, care este vânat de toţi jucătorii de pe piaţă a fostcâştigat anul trecut în urma unei licitaţii şi are, potrivit unorsurse de pe piaţa telecom, o valoare totală de aproape 10 milioanede euro. Oficialii Romtelecom şi Cosmote nu au dorit să comentezeaceastă informaţie.

Potrivit datelor obţinute de ZF, înainte de Romtelecom şiCosmote, BCR lucra pentru serviciile de comunicaţii fixe cu EquantRomânia (controlată integral de Orange), iar pentru cele detelefonie mobilă cu Vodafone. Oficialii Orange şi Vodafone nu aucomentat informaţiile până la închiderea ediţiei.

În urma câştigării licitaţiei organizate de BCR în toamna anuluitrecut, Romtelecom devine principalul furnizor al băncii pentruserviciile: comunicaţii electronice (reţea VPN cu peste 600 depuncte de prezenţă), telefonie IP (o soluţie IPTel integrată cuserviciul SIP Trunk, pentru mai mult de 6.000 telefoane IP cunumerotaţie non-geografică), în timp ce Cosmote va furnizatelefonie mobilă şi internet pe telefonul mobil.

Contractul presupune şi integrarea de noi echi­pamente decomunicaţii Cisco de către Romtelecom.

"A fost o licitaţie dificilă, cu cerinţe complexe. Soluţiaoferită va moderniza actualele servicii de comuni­caţii de voce şidate pentru BCR, (…) cu posibilitatea de a integra şi interacţionacu alte aplicaţii cheie din cadrul instituţiei", a declarat GeorgeMakowski, director executiv comercial, Segmentul Busi­ness,Rom­te­lecom.

"Câştigarea acestei licitaţii dovedeşte încă o dată putereasinergiilor dintre noi şi Romtelecom", a declarat Panos Makris,director executiv comercial al Cosmote România.

Romtelecom este cel mai mare operator de telefonie fixă dinRomânia, numărul doi pe piaţa de internet şi numărul trei pe piaţaTV. Cosmote este numărul trei pe piaţa de telefonie mobilă dinRomânia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO